Nebulosabilder

From Stellarium Wiki
Jump to: navigation, search
Informationen på denna sida, i sin helhet eller delar därav, är inte längre korrekt.

Den kan vara relevant för en äldre version av Stellarium eller helt sakna relevans. Denna sida bör uppdateras, arkiveras eller tas bort.

Denna varning har funnits här sedan 20 februari 2013.

Observera att version 0.10.0 av Stellarium använder ett nytt dataformat för positionstexturfiler. Om du har en uppsättning bilder som du skulle vilja dela med dig av, skriv då ett inlägg (på engelska eller franska) i vårt forum för att få råd om hur du går tillväga.

Användarbidrag av nebulosabilder till 0.9.x , 0.10.x

  • Barry Gerdes har skapat modifierade och extra texturer för version 0.10.6.1. De här texturerna har korrekta storlekar och positioner på skärmen och behöver den medföljande filen textures.json för att ersätta filen som kommer med originalutgåvan. De fyra viktigaste texturerna är konstruerade som mosaiker utifrån vidvinkelfotografier av området kring stora Magellanska molnet, lilla Magellanska molnet, Eta Carinae och Rho Ophiuchi. Läs mer på astronomigemenskapen IceInSpaces webbplats. De välkomnar nya medlemmar till sitt forum. Uppdaterades 2010-12-28. Observera att dessa bilder behandlades på Windows XP, som inte är skiftlägeskänsligt. Om bilderna inte visas, säkerställ att beskrivningen i filen textures.json och motsvarande texturnamn är likadana.
  • Du kan hämta paketet i en enda fil med flera bilder (liknande de ovan), men som ett enskilt paket och med höghastighetshämtning. Gäller endast version 0.9.1!
  • Ett gäng från Faulkes Telescope Project startade ett mycket trevligt projekt för att tillhandahålla Stellariums nebulosabilder för fler himlaobjekt. Skolor, universitet, högskolor och amatörastronomiska föreningar i Storbritannien kan registrera sig och använda de två Faulkes-teleskopen (i Hawaii och Australien) utan kostnad och därefter lägga till sina egna bilder i Stellarium.
  • Barry Gerdes har också skapat några riktigt fina texturer för lilla och stora Magellanska molnen, som fungerar med utvecklingsversionen (och borde fungera med 0.10.0 när den ges ut). För att installera, packa upp de här filen till Stellariums mapp i din användarmapp (den borde skapa en undermapp med namnet nebulae där och i den finns en texturmapp som innehåller några få filer). Dessa filer är nu en del av nebulosapaketet som beskrivs i den första punkten här ovan.
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
in this wiki
other languages
Toolbox