Efterforska stjärnbildsmytologisk konst

From Stellarium Wiki
Jump to: navigation, search

Vi vill gärna kunna erbjuda konst för samtliga stjärnbildsmytologier i Stellarium, som vi gör för de västerländska och inuitiska kulturena.

Även om du inte är särdeles artistiskt lagd kan du fortfarande hjälpa till i arbetet att skapa ny konst. Vi behöver folk som efterforskar vilka bilder som bör användas för att på ett korrekt och respektfullt sätt representera stjärnbilder i olika kulturer.

Efterforskning

Detta arbete kommer antagligen innebära en hel del läsning om de olika kulturernas mytologier. Slutresultatet skall bli ett informationspaket för artister, med ett avsnitt per stjärnbild. Varje stjärnbild skall presenteras med följande information:

  1. En kort beskrivning av stjärnbilden, t.ex. "En skvader med en pipa i munnen, där stjärnan [stjärnnamn] utgör skvaderns öga, och stjärnan [ett annat stjärnnamn] utgör svanstippen".
  2. Ett diagram (eller skärmbild) över stjärnbildens linjedragning.
  3. En referenslista över informativ och/eller bildrik litteratur över ämnet.
  4. (Om möjligt:) En exempelbild - t.ex. en bild på den egyptiska gudinnan Sekhmet för den stjärnbild som bär hennes namn.

Kom ihåg att skriva på engelska! Naturligtvis får du lägga till information på andra språk om du vill, men huvudspråket engelska måste alltid finnas med.

Om du under din instudering av en viss stjärnbildsmytologi upptäcker att du kan förbättra beskrivningen av den i själva programmet, så vore vi ytterst tacksamma om du passade på att göra det!

Projektkoordinering

Om du vill hjälpa till med det här, så ber vi dig att redigera den engelskspråkiga sidan för det här ämnet under avsnittet Coordination och berätta vilken stjärnbildsmytologi du vill arbeta med, för att undvika dubbelarbeten. Ange följande information under respektive tabellrubrik (på engelska):

  • Datum (Date), t.ex. "05 April 2013"
  • Namn (Name), t.ex. "Emil Ruda"
  • Mytologi (Sky culture), t.ex. "Egyptian"
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
in this wiki
other languages
Toolbox